Skapa ett gratis konto på Löpning.se för att planera din säsong. Registrera dig här!

Mobilhållare för löpning - Midjebälte för telefonen

Denna artikel innehåller sponsrade länkar från Nike och Outnorth.


Ibland kan du vilja ha mobilen med dig när du är ute och springer, då är en mobilhållare som passar för löpning lämplig. Det finns de som föredrar att ha en mobilhållare på armen. Här visar vi exempel på två olika typer av mobilhållare så du kan ta med dig telefonen på löprundan.Mobilhållare på armen


En mobilhållare du sätter på ena armen ser ofta ut som en plastficka. Du kommer på vissa åt skärmen och kan sköta saker genom plasten på mobilhållaren, exempelvis byta låt. Detta kan du idag göra på nästan alla hörlurar du köper.

Tidigare var ett argument att det var lättare att koppla hörlurarna till telefonen om den satt närmre huvudet. Det är absolut sant om du idag tillhör den minoritet som fortfarande har hörlurar med sladd. Använder du trådlösa hörlurar är det ett ickebekymmer och du skulle kunna ha telefonen så långt bort som bluetooth signalen räcker - vilket är flera meter.

Fördelen med en mobilhållare på armen är om man vill kunna starta och stoppa ens runda i exempelvis RunKeeper appen. Då kan det vara knöligt att få upp telefonen från ett eventuellt midjebälte.

Nike Lean


Nike Lean


Nike Lean (köp här) är en mobilhållare för armen som sitter riktigt bra. Du kan hela tiden använda mobilen då skärmen på fodralet är touch känslig. Därav kan du exempelvis använda Spotify utan att plocka upp telefonen ur fickan.

Enligt recensioner har sömmarna en tendens att gå sönder efter att man har tvättat mobilhållaren. Det är dock något Nike i sin beskrivning av produkten berättar, att fodralet tål inte att tvättas i maskin. Därför är det en nackdel man kanske kan ignorera.

I övrigt är fodralet försett med kardborre, som gör att mobilen sitter säkert kvar i fickan ända tills du faktiskt vill plocka ur den. Enligt mig är det ett bra köp, så länge du kan hejda dig från att tvätta mobilhållaren i maskin.

Köp Nike Lean här


Midjebälte för löpning som mobilhållare


Alternativt finns det midjebälten som du bara sätter runt midjan där du kan ha både telefon, nycklar och kanske en gel. Plats finns för de flesta småsaker du behöver bära med dig. Nackdelen med midjebälte är att det på många modeller tränger in svett i midjebältet, vilket kan göra att bältet själv börjar knappa på mobilskärmen.


Salomon Pulse Belt

Salomon Pulse Belt (köp här) är ett smidigt midjebälte där du får plats med både energi, telefon och andra mindre föremål du behöver ha med dig.


Enligt mig är det mycket skönare att bära bältet antingen precis ovanför shortsen, eller om man inte har så mycket grejer i, under kanten på shortsen ovanpå kalsongerna/trosorna. Då syns inte bältet alls, och du märker heller inte av det då det känns som om det är shortsen som sitter i midjan.


Det väger bara 62 gram, men skyddar inte din teknik från väta. Så har du inte en vattentät mobil kan det vara lite vanskligt att använda.


Köp ett Salomon Pulse Belt här


Fördelen med midjebälte som mobilhållare är att det är snabbt att få upp telefonen om du kanske vill ta en bild av någonting du springer förbi.

Midjeväskor för löpning


Salomon Agile 250

Salomon Agile 250 (köp här) är en midjeväska du kan bära åt vilket håll du vill runt kroppen. Ena sidan är en tunn ficka där du t.ex. kan ha mobile lätt tillgänglig. I den större fickan får du plats med vattenflaska, gels eller andra bekvämligheter du behöver ha med dig på de lite längre träningspassen. Det följer dessutom med en mjuk vattenflaska!


Midjeväskan är utrustad med reflexer som gör att du syns i trafiken. Facket på väskan beskrivs som regntät, men inte vattentät. D.v.s. du kan springa med den i regn utan bekymmer för dina grejer, däremot bör du inte bada med den.


Köp Salomon Agile 250 här!

Ultra Belt 4.0


Ultra Belt 4.0 (köp här), här har du en midjeväska, eller ett midjebälte, som innehåller i princip allt du kan önska dig från en midjeväska. Det ingår 2st 500ml mjuka flaskor när du köper bältet, det gör att du med enkelhet kan ha med dig en helt liter vätska ut i spåret utan att behöva ha en vätskeväst.


Passformen är helt studsfri, så du kan susa fram dina mil utan att flaskorna stör dig. Det enda ljudet de ger ifrån sig är om du råkar få in luft i flaskorna. Bältet har en ficka som är i storlek med en iPhone 8 ungefär, så du kan ha med dig telefonen när du är ute och springer också.


Ett bälte som gjort för de som springer riktigt långa pass. Det är definitivt överkurs om du bara ska ut en mil i skogen, men springer du längre långpass kan det definitivt vara till stor nytta under varma sommardagar!

Köp Ultra Belt 4.0 här!


Sammanfattning


Beroende på om du vill ha en mobilhållare på armen, ett litet midjebälte eller en rymlig midjeväska så finns det många alternativ på mobilhållare för löpning här. Det vi vet är att alla fyller sin funktion, du vill ha med dig mobilen, men vad vill du mer ha med dig?


Här är en lista med länkar dit du kan köpa samtliga av produkterna som vi har pratat om här i artikeln.


Grundare av Löpning.se. Sprungit i ca 10 år, gått från total novis till bra motionär med 10km pers på 34:23.