Skapa ett gratis konto på Löpning.se för att planera din säsong. Registrera dig här!

Fördjupa din löpträning

Löpträning är en omfattande disciplin som sträcker sig långt utöver att bara springa. För att nå dina löpmål och maximera din prestation krävs en djup förståelse för flera andra aspekter. Denna guide kommer att ge dig insikter om styrketräning för löpare, stretching och rörlighet, träning med kettlebells, hur du hanterar träning när du är sjuk, och betydelsen av VO2max.

Styrketräning för löpare

Styrketräning är en ofta förbisedd men kritisk komponent i varje löpares träningsplan. Det stärker inte bara dina muskler, vilket hjälper till att förebygga skador, utan det ökar också din effektivitet som löpare. Genom att bygga upp styrka i dina ben, core och överkropp kan du förbättra din löpteknik och uthållighet. Vi kommer att utforska olika övningar och hur de kan integreras i din löpningsträning.

Läs mer om styrketräning

Stretching och rörlighet

Att vara smidig och rörlig är lika viktigt som styrka när det kommer till löpning. Genom att integrera regelbunden stretching och rörlighetsövningar i ditt träningsprogram kan du förbättra din löpteknik, snabbhet, och även minska risken för skador. Vi kommer att dyka djupt in i olika typer av stretching och rörlighetsövningar och hur de kan bidra till att förbättra din löpprestation.

Läs mer om stretching och rörlighet

Kettlebells i din löpträning

Kettlebells kan vara ett kraftfullt verktyg i ditt träningsarsenal. Dessa viktiga redskap kan hjälpa dig att bygga upp styrka och uthållighet, vilket i sin tur kan förbättra din löpförmåga. Vi kommer att diskutera olika kettlebell-övningar och hur de kan anpassas för att uppfylla dina individuella löpmål.

Läs mer om träning med kettlebells

Träna när du är sjuk: Vad du bör tänka på

Att bli sjuk kan vara en stor utmaning för alla löpare, oavsett erfarenhet. Men hur bör du närma dig träning när du är sjuk? Vi kommer att ge dig några råd och tips för att hjälpa dig att navigera genom denna knepiga situation.

Läs mer om att träna sjuk

Förståelse för VO2max

VO2max, eller den maximala mängden syre som din kropp kan använda under intensiv träning, är en viktig indikator på din aeroba kapacitet. Genom att förstå ditt VO2max kan du bättre anpassa din träning för att förbättra dina löpprestationer. Vi kommer att utforska vad VO2max är, hur det mäts, och hur du kan använda den informationen.

Läs mer om VO2max


Har sprungit sedan barnsben, men aldrig på någon hög prestationsnivå. Är en glad motionär med 2 barn.