Kommer ett par nya värstingskor, eller ett träningsprogram för ~25% av priset göra störst nytta? Se våra program här!

Podcaster om löpning

Här listar vi några av våra favoritpodcaster om löpning, eller konditionsträning i stort.

Maratonlabbet

En fantastiskt intressant podd, som rekommenderas att lyssna igenom från allra första avsnittet. Det handlar om Erik Olofsson och Johan Forsstedt som i första säsongen ska försöka ta sig igenom ett maraton, på under 3 timmar!

De har spelat in flera säsonger efter detta, vi kommer inte avslöja något. Lyssna på podden själv och inspireras av dessa två duktiga motionärer som intervjuar forskare, tränare och elitaktiva löpare.


Spring snyggt med Jesus och Manne

Denna podcast drivs av elitlöparen John Kingstedt och hans vän, motionären Manne Forssberg. De djupdyker varje vecka i varandras träningsvecka, och avslutar vanligtvis med en intervju av någon välkänd profil i löparsverige. Löpare som t.ex. David Nilsson, Andreas Almgren och Charlotta Fougberg har medverkat, men även världens bästa orienterare, Tove Alexandersson.

En podd som passar utmärkt under långpasset då varje avsnitt brukar vara omkring 90 minuter till över två timmar långt.


Maratonpodden

Petra Månström är ett namn välkänt inom löparsverige. Hon driver Maratonpodden utöver att dessutom vara journalist och författare. Maratonpodden är inte enbart fokuserad på maraton, utan snarare inriktad på uthållighetsidrott.

Det har släppts över 200 avsnitt av podden när detta skrivs, vilket gör det till en riktig veteran i poddsverige.


Prestera Mera by Umara

Ytterligare en poddveteran som närmar sig 300 avsnitt.

För dig som är intresserad av kosttillskott och nutrition i största allmänhet är detta en otroligt intressant podd. De går igenom studier på i princip vad som helst de finner intressant för prestation och slår många gånger hål på myter om nutrition.

Det är personerna Simon Gustavsson och Tommy Ivarsson från sportdrycksmärket Umara som står bakom podden. Självklart är allt som sägs inte garanterat objektivt, då de kommer från ett nutritionsföretag, men podden håller otroligt hög kvalité och är väldigt intressant om du, liksom jag, är nördig.


I det lange løp från NRK

Från vårt skidgalna grannland i väst kommer en riktigt bra podd i form av I det lange løp. Podden ges ut av norska NRK och leds av supermotionären Jann Post.

Klarar du av norskan är detta en fantastiskt intressant podd med intervjuer från t.ex. Therese Johaug, Sindre Buraas samt Henrik, Filip & Jakob Ingebrigtsen.


Grundare av Löpning.se. Sprungit i ca 10 år, gått från total novis till bra motionär, springer sedan ett par år med Högby IF.