Kommer ett par nya värstingskor, eller ett träningsprogram för ~25% av priset göra störst nytta? Se våra program här!

Träningsprogram för nybörjare - Från soffpotatis till löpare!

Här har vi ett träningsprogram för att komma igång med löpning.

Vill du komma upp från soffan, men har ingen aning om hur du ska börja ta dig ut för att springa? Det är väl klart att du vet det skulle vara bra för dig, men hur gör man?!


Detta träningsprogram är för dig. Här kommer du över en period på 4 veckor, gå från att inte vara aktiv alls, till att kunna jogga eller springa i 20 minuter utan att stanna. Låter det för bra för att vara sant? Det får du gärna tro, men programmet är gratis, så du har inget att förlora.


Vad krävs för att komma igång?


Vi kommer inte kunna sparka ut dig genom dörren, så det krävs av dig att du faktiskt vill börja röra på dig och bli en "doer". Men hur får man in vanan att springa?

  1. Plocka fram träningskläderna och ha de lätt tillgängliga. Ställ skorna framför dörren, och träningskläderna på en stol eller bänk intill. Ser du hela tiden träningskläderna kommer din tröskel till att ta på dig de vara betydligt mindre än om du måste leta efter de varje gång.
  2. När du väl har varit ute ett par gånger och börjat få känsla för att detta är något du vill fortsätta med, då kan det vara läge att införskaffa ett par bra skor och bra kläder som släpper igenom svett. Många springer i bomullskläder och det är bara en hemsk känsla.
  3. Följ denna planen!


Svårare än så är det egentligen inte. Vi kommer skicka dig ett mail varje vecka med vad som ingår i din plan. Det kommer också uppföljningsmail där emellan som är till för att få lite koll på hur det går för dig. Kanske går det lite för fort fram för dig, eller tycker du det är för konservativt.


Har sprungit sedan barnsben, men aldrig på någon hög prestationsnivå. Är en glad motionär med 2 barn.