Skip to content Skip to footer

Jimmie Johansson, direkt efter 34:43 på 10km.

Välkommen! Mitt namn är Jimmie Johansson, heter jimmitjoo på många plattformar. Jag är en av de som blivit bitna av löpningen.

Löpning.se är en webbplats skapad av en löpfanatiker, som var frustrerad över hur svårt det var att hitta information om hur man kommer igång med löpning. Som nybliven typ 1 diabetiker hösten 2010, upptäckte jag att mitt blodsocker höll sig på en mycket bättre nivå om motion fanns med i min vardag. Gjorde några försök med att börja springa, men det gick inget vidare de första 2-3 åren. Sedan dess har mina funderingar ofta cirkulerat runt varför det var så svårt att komma igång med löpning.

Omkring april 2014 började löpningen komma in som en mer naturlig del i mitt liv. Första gångerna varade mina löprundor cirka 3-4 kilometer åt gången, trodde mitt liv var nära sin ände varje gång. Efter två veckor sprangs min första mil, kanske någonsin, även om jag tror vi gjorde det på högstadiet.

När detta skrivs är det januari 2021, detta året började jag och en kompis med att slå personliga rekord på 10km. Mitt inofficiella personliga rekord såhär ca 6,5 år efter första milen lyder nu på 34:43, banan som sprangs var Högby IFs kontrollmätta bana för Sylvesterloppet. Loppet var dock inställt i år till följd av pandemin.

Jag ser inte mig själv som en mästerlig löpare på något sätt. Min roll är istället att brinna för sporten, ta in duktiga personer som skriver riktigt bra artiklar om löpning. Därefter försöker jag använda mina kunskaper från drygt 10 år som webbutvecklare för att underhålla denna hemsidan, och på sikt bygga en riktig kunskapsbank om löpning online.

Målet med Löpning.se är att det ska bli sveriges bästa webbplats för löpning. Drömmen är att skapa en portal som är tillgänglig för alla med intresse för att springa.

Följ mig på Strava, Instagram, Twitter och Facebook.

Vad är nästa steg?

Om du är här betyder det att du är intresserad av löpning på ett eller annat sätt. Goda nyheter! Då finns det en hel del läsning att gotta ner sig i här.

Vi har samlat ihop artiklar om det mesta inom löpningens värld. Här är ett axplock:

Hoppas du gillar innehållet du hittar här på sidan. Har du förslag på förbättringar av sidan är du hjärtligt välkommen att höra av dig till mig på jimmie@löpning.se.

Missa ingenting från Löpning.se!

När du prenumererar på vårt nyhetsbrev kommer du inte missa någonting som händer på löpning.se

Marketing by