Har du hört talas om löparfestivalen i de småländska skogarna? Läs om Mundekulla här!

Introduktion

Om Löpning.se

Löpning.se är en webbplats skapad av en löpfanatiker, som var frustrerad över hur svårt det var att hitta information om hur man kommer igång med löpning. Som nybliven typ 1 diabetiker hösten 2010, upptäckte jag att mitt blodsocker höll sig på en mycket bättre nivå om motion fanns med i min vardag. Gjorde några försök med att börja springa, men det gick inget vidare de första 2-3 åren. Sedan dess har mina funderingar ofta cirkulerat runt varför det var så svårt att komma igång med löpning.

Vem står bakom?

Välkommen! Mitt namn är Jimmie Johansson, heter jimmitjoo på många plattformar. Jag är en av de som blivit bitna av löpningen.

Omkring april 2014 började löpningen komma in som en mer naturlig del i mitt liv. Första gångerna varade mina löprundor cirka 3-4 kilometer åt gången, trodde mitt liv var nära sin ände varje gång. Efter två veckor sprangs min första mil, kanske någonsin, även om jag tror vi gjorde det på högstadiet.

Jimmie Johansson på Fredriksskans i Kalmar

När detta skrivs är det maj 2023, och jag har lärt mig en hel del om löpning sedan hemsidan startades. Sedan dess har jag både gått med i Högby IF, startat eget företag och pluggat om artificiell intelligens.

Ser mig fortfarande inte som någon mästerlig löpare på något sätt. Min roll är istället att brinna för sporten, ta in duktiga personer som skriver riktigt bra artiklar om löpning. Därefter försöker jag använda mina kunskaper från drygt 10 år som webbutvecklare för att underhålla denna hemsidan, och på sikt bygga en riktig kunskapsbank om löpning online. Nu på senare tid har vi t.ex. fått igång ett samarbete med Victor Urquhart Smångs om att erbjuda professionella träningsprogram.

Sveriges bästa webbplats för löpning

Målet med Löpning.se är att det ska bli sveriges bästa webbplats för löpning. Drömmen är att skapa en portal som är tillgänglig för alla med intresse för att springa.

Följ mig på Strava eller sök upp jimmitjoo på något socialt nätverk om du vill nå mig. Det går naturligtvis nå mig på e-post också, via mitt förnamn snabel-a löpning.se.