Garmin Forerunner 935

Artikeln innehåller sponsrade länkar från Outnorth

Garmin forerunner 935

Garmin Forerunner 935 (köp här) har ett par år på nacken nu, men det är fortfarande en mycket användbar löparklocka för dig.

Den kommer fungera bra för dig oavsett om du är renodlad löpare, eller om du också satsar på t.ex. triathlon. Klockan är vad man kan beskriva som en multisportklocka.

Skillnader mellan Garmin Forerunner 935 & Garmin Fenix 5?

Klockan har väldigt mycket gemensamt med sitt syskon Garmin Fenix 5. Den särskiljer sig i att den är tillverkad av mer plast, är lite mindre och också väger lite mindre än Fenix 5. Skillnaden mellan Fenix 5 och Forerunner 935 är till stor del att Fenix 5 mer är för personer som vill använda sin klocka hela dagen, som en ”livsstilsklocka”. Medan Forerunner 935 passar bättre till dig som verkligen är fokuserad på att klockan ska fungera bra för din triathlon eller löpträning.

Största skillnaden mellan klockorna funktionsmässigt är att i standard Fenix 5 ingår inte wifi, det gör det däremot på Forerunner 935.

Vad skiljer mellan Forerunner 935 och Forerunner 735 XT?

Dessa klockor är också extremt lika. Den största skillnaden är batteritiden. Med en Forerunner 735 XT hade du som max 14 timmars batteritid i aktivt läge, medan du på Forerunner 935 har upp till 24 timmars batteritid. Det är samma batteritid som du skulle ha på Fenix 5 också. Värt att notera är att detta är absoluta maximum batteritid, du kommer troligtvis inte kunna träna med klockan i 24 timmar utan att ladda den. Att det är skillnad i batteritid mellan klockorna är dock tydligt.

Vilka data för löpning har klockan?

Som löpspecifika data levererar Garmin Forerunner 935 dig det mesta du kan förvänta dig av en GPS klocka. Du får t.ex. ut markkontakts tid, steglängd, antal steg etc. Den är också kompatibel med Garmin Running Dynamics Pod, som gör att du kan få ut ännu mer data om din löpning.

Klockan har en inbyggd pulsmätare, som mäter pulsen vid handleden. Den fungerar ganska bra om du ska springa distans, powerwalka eller cykla på en ganska stadig ansträngningsnivå. Är det intressant med bra pulsdata under intervaller rekommenderas du absolut att köpa till ett pulsband.

Fördelar med Garmin Forerunner 935:

  • Inte specifikt för klockan, men värt att nämna: Garmin Connect är riktigt bra.
  • Strava Live Segments
  • Vattentålig ner till 50m djup.
  • Pulsmätning vid handleden.
  • Stegräknare även när du inte tränar.
  • Parar du klockan med din telefon får du notiser i klockan, kan starta / stoppa musik m.m.

Nackdelar:

Handledspulsen är ganska dålig vid t.ex. intervaller.

Borde jag köpa Garmin Forerunner 935?

Forerunner 935 för löpning?

Som renodlad löpare är jag lite tveksam. För oss är det billigare att köpa en enklare klocka, vi behöver inte alla funktionerna som finns i klockan. Däremot ser den bra ut, men är det vad du är ute efter är Fenix serien troligen ett ännu bättre val.

Forerunner 935 för triathlon?

Är du triathlet, då är detta klockan för dig. Den har alla funktioner du behöver när du tränar och tävlar i triathlon.

Du kan köpa din klocka här.

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter