Har du hört talas om löparfestivalen i de småländska skogarna? Läs om Mundekulla här!

Lopp om 1 månad (6/4 2024)

WTF Backyard Ultra 2024

Den 6 april 2024 är det dags för Why This Far Backyard Ultra, en unik ultralöpartävling i natursköna Lindås. Tävlingen lockar löpare till en utmanande bana där varje varv sträcker sig över 6,7 km genom vacker skog och längs grusvägar, med en total höjdökning på 130 meter per varv.

Plats och tid
Platsen för eventet är i Lindås, belägen nära Älmhult och inte alltför långt från Växjö och Malmö. Starten för loppet är kl. 10:00 den 6 april, och löparna uppmanas att anlända senast 9:30.

Banbeskrivning
Banans sammansättning består av 60% mjuka stigar och 40% skogs- och grusvägar, vilket skapar en perfekt mix för en både utmanande och njutbar löpupplevelse.

Faciliteter och service
Tävlingen erbjuder varm mat på eftermiddagen, inklusive en näringsrik vegansk soppa som är både glutenfri och smakrik. Löparna ombeds ta med egen skål, tallrik och bestick av miljöskäl.

Snacksbordet kommer att vara välfyllt med bananer, chips, godis, bröd med sylt, cola, nötter med mera för att hålla energinivåerna uppe.

Parkering och logi
Parkering är tillgänglig längs vägen, men med tanke på att vägen är smal, bör man parkera med hjulen på gräset. Ett stort ladugård finns i närheten med plats för 20 löpare och utrymme för tält på gräsytan runt startområdet. Ladugården erbjuder också sovplats på övervåningen för de som vill anlända dagen innan – dock utan uppvärmning.


Övrig information
Då nätterna kan bli kalla, kommer en brasa att vara tänd hela natten. Löparna uppmanas därför att ta med sig varma kläder för att hålla värmen.

Anmälan
För mer information och anmälan till Why This Far Backyard Ultra 2024, besök den officiella tävlingssidan. 

Missa inte chansen att vara en del av denna unika ultralöpartävling i hjärtat av Smålands vackra natur.

Loppets hemsida: https://www.mossarun.com/wtf-backyard-ultra/