Har du hört talas om löparfestivalen i de småländska skogarna? Läs om Mundekulla här!

Lopp om 1 månad (4/5 2024)

Winter Bay Backyard Ultra 2024

Här presenterar med glädje den tredje upplagan av Winter Bay Backyard Ultra, som kommer att äga rum den 4 maj 2024. Tävlingen startar vid Liljeholmens tunnelbanestation, mitt i Stockholm. Detta unika lopp lockar löpare från alla nivåer och blev snabbt en favorit bland deltagarna sedan premiären i maj 2022.

Mai Bui, vinnaren av den första upplagan, imponerade med att springa 41 varv och fick en plats i det svenska landslaget för Backyard Ultra World Cup. Förra årets upplaga, som hölls i maj 2023, bjöd på en minskad men entusiastisk skara löpare på cirka 130 deltagare. Szilard Fodor från Ungern stod som segrare efter 30 varv.

Vinsten som öppnar dörrar

Årets tävling erbjuder återigen vinnaren en "Silver Ticket" som innebär en plats i det svenska landslaget för Backyard Ultra Satellite World Cup. Detta ger deltagarna en extra motivation att prestera sitt bästa.

Banans skönhet och variation

Deltagarna har lovordat banans skönhet och variation, som slingrar sig längs med Trekantens strand, runt det magnifika Vinterviken och tillbaka till Trekantsparken. Banan erbjuder en blandning av grus, asfalt och skogsstigar.

Stöd till Barndiabetesfonden

Winter Bay Backyard Ultra är inte bara en löpartävling utan också ett initiativ för att stödja Barndiabetesfonden. Genom #Run4Diabetes-insamlingen lyckades evenemanget 2023 samla in hela 23 433 SEK till välgörenhet.

Tävlingen som passar alla
Backyard Ultra är en tävlingsform som välkomnar löpare på alla nivåer. Konceptet är enkelt: Deltagarna springer en 6,7 km lång bana varje timme. Om man klarar banan inom en timme, fortsätter man i tävlingen. Tävlingen fortsätter tills bara en löpare återstår – Last One Standing.

Mer information

För ytterligare detaljer om Winter Bay Backyard Ultra 2024, besök evenemangets officiella hemsida eller kontakta tävlingsledaren Micke Hasselrot via e-post på info@runraisers.com.

Loppets hemsida: https://backyardultra.com/races/winter-bay-backyard-ultra/