Lopp för 6 dagar sedan (7/4 2024)

Uddloppet 2024 - Östsvenska DM halvmaraton


Uddloppet, med sin vackra och lätt kuperade bana längs havet och genom skogen öster om Karlshamn, är inte bara ett tecken på att våren är här utan också en perfekt möjlighet för löpare på alla nivåer att testa sin form efter vintern. Loppet har något för alla, från barn till motionärer och elitlöpare, och erbjuder distanser från 400 meter upp till halvmaraton.


Tävlingsdetaljer

Datum: 7 April 2024
Plats: Vägga idrottsplats, Hunnemaravägen 30, Karlshamn


Lopp och starttider
  • 4 km: Start kl. 09:45, en runda på cykelvägen förbi Kollevik.
  • Barnlopp (400 m): Start kl. 10:30, på löparbanorna på Vägga IP.
  • 10 km: Start kl. 11:00, en kontrollmätt vändbana.
  • Halvmaraton: Start kl. 11:00, två varv på den kontrollmätta vändbanan.

Anmälan och Avgifter
  • Avgifter: Varierar från 50 kr för barnloppet upp till 350 kr för halvmaraton, med en efteranmälningsavgift på 100 kr efter den 6:e april (ej barnloppet).

Distans och seedningsmöjligheter
Uddloppet bjuder inte bara på en naturskön runda utan är också ett seedningsgrundande lopp för andra stora löparevenemang som Göteborgsvarvet och Stockholm Marathon. Detta gör Uddloppet till en viktig tävling för de som siktar på förbättrade startpositioner i framtida lopp.


Bansträckning och tidtagning
Bansträckningen tar deltagarna genom en varierad miljö av asfalt, cykelvägar och avspärrade vägar, med vändpunkt och vattenstationer utplacerade längs med banan. Elektronisk chiptidtagning från Racetimer säkerställer att alla löpare får sina tider korrekt registrerade.


Priser och medaljer
Alla deltagare får en unik medalj som minne från loppet, och de tre första i varje klass erhåller hederspriser. För deltagarna i halvmaraton som är en del av distriktsmästerskapet för Östsvenska Friidrottsförbundet, väntar dessutom DM-medaljer.


Säkerhet och aktiviteter
Med omfattande säkerhetsåtgärder som hjärtstartare, sjukvårdspersonal och eftercyklist, kan deltagarna känna sig trygga längs med banan. Uddloppet är mer än bara ett lopp; det är en hel upplevelse med aktiviteter för barn, möjlighet att träffa maskoten "Uddis", och en festlig stämning med musik och speaker som leverapporterar från tävlingen.


Uddloppet i Karlshamn är en utmärkt start på löpsäsongen, där deltagare kan njuta av den friska vårluften och den vackra miljön samtidigt som de sätter sina personliga rekord eller bara har en trevlig löprunda. Oavsett ambition är Uddloppet ett evenemang som välkomnar alla och firar gemenskapen och glädjen i löpning. Anmäl dig nu för att säkra din plats i denna vårfest av löpning!

Loppets hemsida: https://uddloppet.ifudd.se/

Inga anmälningsalternativ tillgängliga

Det finns inga anmälningssalternativ för detta lopp på Löpning.se. Kanske är det för tidigt eller så har arrangören valt att inte använda vår tjänst för anmälan. Kolla in loppets hemsida för mer information.

Är du arrangören och vill ändra på detta?

Vänligen kontakta oss på support@lopning.se eller ring oss på 0730-36 18 69.