Sylvesterloppet Kalmar

Lopp för 6 månader sedan (31/12 2023)

Sylvesterloppet Kalmar

När den sista dagen på året rullar in är det i Kalmar som vanligt feststämning. Men det är inte bara tolvslaget som står i fokus - löparklassikern Sylvesterloppet återvänder till Fredriksskans. Loppet, som arrangeras av Högby IF, har blivit en årlig tradition för löpare av alla åldrar och nivåer och erbjuder ett stämningsfullt sätt att springa in det nya året.

Startskottet för ungdomsklasserna går kl 09:30, medan huvudloppen på 5 och 10 km startar kl 11:00. Det finns distanser anpassade för alla - från 400 meter för de yngsta deltagarna till 10 km för de mer erfarna löparna.

Banan tar deltagarna runt Fredriksskans och den vackra Lindöfjärden, och är både en utmaning och en njutning för alla som deltar. Med nummerlappar som kan hämtas både dagen innan och samma morgon, är allt i ordning för en smidig löpardag.

Priset för att delta är 250 kr för 5 och 10 km, och 100 kr för ungdomsklasserna fram till den 24 december. Efteranmälan fram till 28 december kostar 350 kr respektive 150 kr. Sista chansen för anmälan är i samband med nummerlappsutdelning 30 december mellan kl 15.00 - 17.00, samt 31 december från kl 08.00.

Alla deltagare belönas med en medalj och en specialdesignad mössa som minne av dagen. Dessutom kommer en cykel att lottas ut bland de vuxna deltagarna, tack vare Adels Cykel och Sportson.

Så för de som söker en givande utmaning innan klockan slår tolv, eller bara vill stödja löpare och njuta av stämningen, är Sylvesterloppet i Kalmar den perfekta platsen att vara på årets sista dag. Kom och spring, eller heja på längs banan, och var med och fira in det nya året på det sportigaste sättet möjligt.

Loppets hemsida: https://irunkalmar.com/sylvesterloppet/