Pressmeddelande: Lidingöloppet turnerar runt Sverige


Lidingöloppet ger sig ut på en Sverigeturné. Från Göteborg i väster och Lund i söder till Falun i norr gör Lidingöloppet i samarbete med Klövern nio nedslag under våren och sommaren med start den 19 april. Fram till slutet av augusti besöker Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern några av de populäraste motionsslingorna i Uppsala, Västerås, Linköping, Nyköping, Falun, Stockholm, Göteborg och Lund. Bakom den i år digitala loppserien ligger fastighetsbolaget Klövern och TCS Lidingöloppet, som är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Klövern är titelsponsor till Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern för att på ett aktivt sätt bidra till hälsa och välmående för våra medmänniskor. Motion är en viktig del för både fysiskt och psykiskt välmående, säger Louise Isgren, marknadsansvarig på Klövern.

Likande banor som på Lidingö
Varje lopp pågår i en vecka och riktar sig främst till de som bor i staden eller i närheten av den. För att göra det tillgängligt för så många som möjligt är priset lågt. För 150 kronor får deltagarna ett digitalt diplom och medalj samt möjlighet till bättre seeding i TCS Lidingöloppet.

– Med loppserien når vi ut till löpare runt om i landet med banor som är ganska lika de som finns på Lidingö. Det blir en härlig koppling från att man börjar träna för säsongen till att utmana sig själv med ett seedingslopp. I det kan man testa sin form så att man vet vad man ska jobba med fram till TCS Lidingöloppsveckan, säger TCS Lidingöloppets generalsekreterare Cecilia Gyldén.

Priser till de bästa på varje ort
Loppserien äger rum i nio välkända löparspår i olika städer runt om i Sverige. Vart och ett av loppen är aktivt under olika veckor från den 19 april till och med den 5 september. Utmaningen är att springa det aktuella spåret eller segmentet så snabbt man kan under den aktuella veckan.

Löparna rapporterar sedan in sina resultat via Lidingöloppets webbsite. När veckan är slut publiceras en resultatlista med alla löpare som deltagit. Några av dem vinner fina priser från bland andra Klövern, Stadium, Saucony och TCS Lidingöloppet.

Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern startade 2010 och arrangeras i år för första gången som en digital loppserie. Det innebär att alla deltagare kan tävla mot varandra trots att de springer i löparspåret vid olika tidpunkter under veckan.

Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern 2021
1. Göteborg, v. 16, 19-25 apr, Skatås, Milspåret, 10 km
2. Stockholm/Lidingö, v. 17, 26 apr-2 maj, Grönsta Gärde, Sista milen, 4/10 km
3. Uppsala, v. 18, 3-9 maj, Hågadalen, Kung Björn-loppets bana, 10 km
4. Västerås, v. 19, 10-16 maj, Björnö, Grön, 10 km
5. Linköping, v. 20, 17-23 maj, Vidingsjö, LOK-milen, 10 km
6. Nyköping, v. 22, 31 maj-6 jun, Ekensberg, Ryssmilen, 10 km
7. Falun, v. 23, 7-13 jun, Lugnet, Gröna, 10 km
8. Lund, v. 24, 14-20 jun, Skryllegården, Skrylle-milen, 10 km
9. Stockholm/Sundbyberg, v. 35, 30 aug-5 sep, Ursvik, Grön, 10 km

Anmälan görs via: https://www.lidingoloppet.se/sv/site/LidingoloppetOnTourPoweredByKlovern/
Löparna tar själva tiden via en träningsapp, som Strava eller Runkeeper och mailar resultatet till TCS Lidingöloppet. Exakta instruktioner skickas i samband med anmälan.

TCS Lidingöloppsveckan
Under 2021 arrangeras TCS Lidingöloppsveckan där alla lopp sprids ut under fler dagar än tidigare för att öka säkerheten och tryggheten för löparna. Det innebär i praktiken att loppen genomförs under en förlängd vecka som startar på fredag den 24 september och slutar på söndag den 3 oktober.

Veckan består av en rad olika lopp för både unga, gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30. Här följer en sammanställning av årets lopp. Fler arrangemang kan tillkomma.

Under TCS Lidingöloppsveckan genomförs TCS Lidingöloppet 30, TCS Lidingö­loppet 15, Rosa Bandet-loppet, TCS Lidingöruset, TCS Lidingörullet, TCS Lidingöfemman, TCS Lidingöloppet junior & veteran, Lidingöloppet MTB 30 km, Lilla Lidingöloppet MTB, Lidingö Skolstafetter, TCS Lilla Lidingöloppet och TCS Lidingö Knattelopp.

Digitala lopp 1-31 oktober
Förutom loppen på Lidingö kan löpare som inte vill delta i eller resa till Stockholm i samband med TCS Lidingöloppet och Rosa bandet-loppet springa dem på hemmaplan mellan den 1 och den 31 oktober.

Fakta om Klövern
Klövern är ett börsnoterat fastighetsbolag som med närhet och engagemang erbjuder attraktiva lokaler och aktivt bidrar till stadsutvecklingen i tillväxtregioner. Bolagets vision är att skapa attraktiva och hållbara miljöer för framtidens företag, individer och samhälle. Det kräver ett aktivt byggande av stadsdelar, områden och olika näringslivskluster.

Fakta om TCS Lidingöloppet
TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och arrangeras på Lidingö den sista helgen i september i vanliga fall. Loppet är en del av En Svensk Klassiker. Sedan 1965 har de 30 kuperade kilometrarna på gröna Lidingö varit en lockande utmaning för löpare av alla sorter där det även finns möjligheten att springa distanserna 4, 5, 10 och 15 km. TCS Lidingöloppet ägs och arrangeras av idrottsföreningarna IFK Lidingö SOK och IFK Lidingö Friidrott. www.tcslidingoloppet.se

För mer information, kontakta gärna:
Cecilia Gyldén, generalsekreterare, TCS Lidingöloppet, 070-570 55 95
Fredrik Montgomery, marknads- och kommunikationschef, TCS Lidingöloppet,
070-670 55 40, fredrik.montgomery@lidingoloppet.se