Pressmeddelande: Lidingöloppet turnerar runt Sverige

Lindöloppet On Tour

Pressmeddelande: Lidingöloppet turnerar runt Sverige


Lidingöloppet ger sig ut på en Sverigeturné. Från Göteborg i väster och Lund i söder till Falun i norr gör Lidingöloppet i samarbete med Klövern nio nedslag under våren och sommaren med start den 19 april. Fram till slutet av augusti besöker Lidingöloppet on Tour Powered by Klövern några av de populäraste motionsslingorna i Uppsala, Västerås, Linköping, Nyköping, Falun, Stockholm, Göteborg och Lund. Bakom den i år digitala loppserien ligger fastighetsbolaget Klövern och TCS Lidingöloppet, som är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

Read more

Löparnas öppna brev till Svenska Olympiska Kommittén

Som vi skrev om för snart en månad sedan, har Sverige orimligt tuffa krav för att få springa maraton på OS. Igår kväll publicerade också huvudrollsinnehavarna själva ett öppet brev, undertecknat Mustafa Mohammed, Hanna Lindholm, Carolina Wikström, David Nilsson och Charlotta Fougberg. Läs hela brevet nedan: Varför måste vi springa fortare än alla andra länder … Read more

Varför höjde SOK OS kvalgränsen?

OS ringarna

Uppdatering: Carolina Wikström är numer uttagen till OS i Tokyo! Stort grattis till Carolina, välförtjänt!

Jag vet inte varför man höjer OS kvalgräns för maraton. Av min research att döma är dessutom tiderna helt plockade ur luften.

Ingen som följer svensk löpning, i synnerhet långdistans, har väl undgått SOKs nya kvalgränser för att ta sig till OS på maraton. 2:08 är den nya gränsen för herrar och 2:25 för damer.

Read more

Hur tränar bröderna Ingebrigtsen?

Hur tränar bröderna Ingebrigtsen?

En liten inblick i hur bröderna Ingebrigtsen tränat för att nå världstoppen i löpning.

Jag har gått igenom intervjuer, dokument och andra trovärdiga källor för att skriva denna artikel. Det handlar om information från familjen själv, eller från t.ex. podcasts där de har medverkat.

Read more